Előtöltő bezárása
H á z t ű z v é d ő

3800 termék, 200 sikeres rendezvény és összesen 200 év tapasztalat összpontosul.

 

Kész vagy arra, hogy vállalkozásod sikeres és biztonságos legyen?

 

Gratulálunk, jól döntöttél!

 

Mi minden segítséget megadunk Neked, hogy üzleted Katasztrófa-mentes legyen.

Gondoltad volna, hogy a vállalkozók nagy százaléka úgy gondolja, hogy a Tűz- és Munkavédelmi előírás rájuk nem vonatkozik? Sajnos ők súlyos százezreket fizetnek ezért a meggyőződésükért. De! Van két jó hírem:

 1. mivel itt vagy, Te biztos nem tartozol közéjük, és Téged nem fog tudni kikezdeni a Hatóság

 2. mi is itt vagyunk, és Veled igazán jól fogunk tudni együttműködni :-)

Garantáljuk, hogy ha szépen végigjárod velünk az utat, nem lesz fejfájásod, átvitatkozott éjszakád a feleségeddel/férjeddel, hogy miért is költötted a Hatóságra a nyaralás-pénzt! Kezdjünk is bele!

Először is röviden bemutatkozom, elmondom, mit is csinálunk, miért van ránk szükséged, miben hiszünk és milyen kőbe vésett elveink vannak, amikből nem engedünk:

Schweier Ferenc vagyok, Hivatásos Tűzoltó, Tűz- és Munkavédelmi szakértő technikus, családapa. Mondhatjuk, hogy minden téren tudom, milyen életbe vágó a biztonság. Igen, BIZTONSÁG, mert sajnos a vállalkozók többsége úgy gondolja, hogy a Tűz- és Munkavédelem csak a Hatóságok miatt kell, különben felesleges. Ezt egészen az első bekövetkezett tűz/munkabalesetig így is gondolják, és itt tényleg vonatkoztassunk el a büntető Hatóságtól egy picit. Tudom, nehéz, mert az embereknek az egyik legfájóbb büntetés a pénzbírság, pedig hidd el, van ennél nagyobb is az életben: a baleset, ne adj Isten haláleset.

Ennek elkerülése érdekében kell Tűz- és Munkavédelemmel rendelkeznie minden vállalkozónak, és nem csak a jogszabálynak nem megfeleléskor kiszabott bírságok miatt. A Hatóság is ezt szeretné elérni, és nem célja a büntetés, az már csak a hanyagság szankciója.

HISZÜNK abban, hogy Nektek, vállalkozóknak át tudjuk adni szaktudásunkat, fel tudunk készíteni Titeket az esetleges nem várt eseményekre, valamint - ez sem elhanyagolható - a zsebetekben tudunk tartani nem kevés pénzt azzal, hogy a Hatóság mindent rendben talál ellenőrzéskor. Ennek érdekében vállaljuk a teljes körű Tűz- és Munkavédelmetek kidolgozását; minden szaktudásunk, dokumentációnk, eszközünk, felszerelésünk megvan hozzá és talán ami ebben a szakmában is a legfontosabb: ELHIVATOTTSÁGUNK!

Máshogy nem is érdemes csinálni - ezt sem :-)

Amit kérünk Tőled: fogadd el, hogy ezt meg kell csinálnunk (Te+Mi), értsd meg, hogy a TE üzletedben/irodádban miért van erre szükséged, hogy akár életet is menthetsz!

KŐBE VÉSTÜK magunknak, hogy bizonyos feltételekből nem engedünk, és ezt csakis érted és a Veled együtt dolgozó emberekért tesszük. A szabályozás szigorú, de nem teljesíthetetlen.

Egy szónak is száz a vége és minden jó, ha a vége jó, megmutatom Neked, hogyan is épül fel egy Ügyfél, azaz a Te teljes körű Tűz- és Munkavédelmi szolgáltatásod:

 1. kitöltöd és elküldöd nekünk a lap alján lévő űrlapot, ami alapján a cégedre tudjuk előzetesen szabni a szükséges dokumentációidat, eszközeidet, készülékeidet.

 2. ezután megbeszélünk egy személyes találkozót - ezt telefonon, e-mailben egyeztetjük, ki, hova, mikor...

 3. felmérjük teljesen pontosan vállalkozásodat, üzlethelyiségedet

 4. készítünk Neked egy Tűz- és Munkavédelmi tervet, árakkal, korrekten és érthetően, hogy mit is fog Rajtad követelni a Hatóság, ha bekopogtat az ajtódon

 5. elkezdjük a hatályos jogszabályoknak megfelelő dokumentációt megírni, oktatásokat megtartani, a szükséges eszközöket, készülékeket kihelyezni Hozzád. 

 6. amikor végeztünk, kiállítjuk a számlát az előre egyeztetett és elfogadott összegről és Te ugyanolyan korrekt és lelkiismeretes módon rendezed azt felénk.

és itt még nincs vége a mi kapcsolatunknak ám! Nem, mi nem hagyunk magadra! Innentől kezdve ránk bármikor számíthatsz, ha esemény történt, megyünk jegyzőkönyvezni, ha bejelentkezett a Hatóság ellenőrzésre, hívj minket, meg fogunk tudni nyugtatni.

Munkánkra 100%-os garanciát vállalunk, ami azt jelenti, hogy ha Te és a Veled együtt dolgozó emberek mindent betartanak, amit mi kérünk Tőletek - a Ti érdeketekben - akkor bármilyen, Hatóság által tett kifogást kivizsgálunk, azt ingyen helyrehozzuk!

Örülök, hogy egy olyan emberrel - Veled - dolgozhatom együtt, aki szintén felismerte, hogy az élet mindennél fontosabb és annak védelmében mindent meg is tesz - hiszen itt vagy, felkerestél minket és hamarosan találkozunk :-)

 

Tűzvédelem:

 

 • Tűzvédelmi biztosítás
 • Helyszínek tűzvédelmi szempontú felmérése
 • Speciális, egyedi tűzveszélyes, balesetveszélyes helyszínek biztosítása a megfelelő élő erők és felszerelések bevonásával
 • Speciális igények biztosítása
 • A tűzvédelmi eszközök felülvizsgálata és karbantartása
 • Tűzvédelmi tervezés, engedélyeztetés, kiürítésszámitás
 • Amennyiben az Ön produkciója kötelezett tűzvédelmi szakember alkalmazására, azt szolgáltatásunk keretein belül biztosítjuk Önnek

 

Munkavédelem:

 

 • Kockázatbecslés
 • Kockázatbecslés alatt feltárt kockázatok minimálisra csökkentése
 • Munkavédelmi szabályzat kialakítása
 • Munkavédelmi oktatási tematika elkészítése, oktatás
 • Munkavédelmi szakembert biztosítása
 • HSA Koordinátor biztosítása
 • Képviselet a munkavédelmi hatósági ellenőrzések során
 • Munkavédelmi szaktanácsadás és szolgáltatás, szükség szerint
 • Közreműködés a munkabalesetek kivizsgálásában

 

Egészségvédelem:

 

 • Általános egészségügyi ügyelet produkciók részére
 • COVID19 labor biztosítása, kiszállással megadott helyszínre is (vérvétel, PCR, gyorsteszt)
 • Forgatás, rendezvények egészségügyi biztosítása
 • Mentőgépjármű és személyzet biztosítása (szakképzett mentőápoló és mentőorvos)
 • A mentőgépjárművek esetkocsi szintű felszereltséggel rendelkeznek
 • Üzemorvosi feladatok ellátása
 • Szükséges gyógyszerek biztosítása
 • Azonnali orvosi ellátás biztosítása
 • Igény szerint magánkórház biztosítása
 • Az orvosi ellátáshoz szükséges szakorvosok biztosítása
 • COVID marsall
 • COVID Department segítése szükség szerint
 • COVID tájékoztatás kiadása
 • Stábon belüli tájékoztatás

 

 

A HTV Protect Kft. Nem csak egy szolgáltató cég, hanem védőeszköz és munkaruha forgalmazó is! Igény esetén tűzvédelmi, munkavédelmi és egészségvédelmi felszereléseket tudunk biztosítani, akár védelmi, akár forgatási célokra!

 

Mint mindig, köszönöm, hogy elolvastad és azt még jobban, ha át is értékeled magadban ezt a nem túl hálás szakmát.

 

További tűz- és munkabaleset mentes szép napot!

 

Van már Tűz- és Munkavédelmed? 

Kíváncsi vagy, hogy Neked mit tudunk ajánlani?

Nézzük meg, mi a hiba, amit orvosolni fogunk, hogy Te is BIZTONSÁGBAN legyél!

Mutasd, mid van :-) 

 1. van már mindened (pl.: tűzvédelmi dokumentációd, készülékeid, stb.), de időközben az előző szolgáltatód magadra hagyott?

 2. van egy-két papírod, egy készüléked, de rémlik, hogy esetleg nem elég, amid van?

 3. van már mindened, de nálad járt a Hatóság és jól megbüntetett, ezért már nem bízol többé a tűzvédelmesedben és profi szakembert akarsz?

Bármelyik is igaz Rád, most már megnyugodhatsz, jó helyen vagy! Mi mindenben segítünk Neked, hogy a Te üzleted is Katasztrófa-mentes legyen!

Ha már itt vagy, nagy a valószínűsége, hogy Te sem abba a nagy többségbe tartozol, akik pusztán szükséges rossznak ítélik meg a munkánkat, ezért nem is szaporítom a szót a Tűz- és Munkavédelem jelentőségéről, de ha szeretnéd elolvasni, nyomj egy gombot (garantáltan jogszabály mentes, emberi nyelven íródott).

Kezdjünk is bele!

Először is röviden bemutatkozom, elmondom, hogy miben hiszünk, milyen kőbe vésett elveink vannak, amikből nem engedünk, és hogyan is épül fel egy Tűz- és Munkavédelmi szolgáltatás nálunk.

Schweier Ferenc vagyok, Hivatásos Tűzoltó, Tűz- és Munkavédelmi szakértő technikus, családapa. Mondhatjuk, hogy minden téren tudom, milyen életbe vágó a biztonság. Igen, BIZTONSÁG, mert sajnos a vállalkozók többsége úgy gondolja, hogy a Tűz- és Munkavédelem csak a Hatóságok miatt kell, különben felesleges. 

HISZÜNK abban, hogy Nektek, vállalkozóknak át tudjuk adni szaktudásunkat, fel tudunk készíteni Titeket az esetleges nem várt eseményekre, valamint - ez sem elhanyagolható - a zsebetekben tudunk tartani nem kevés pénzt azzal, hogy a Hatóság mindent rendben talál ellenőrzéskor. Ennek érdekében vállaljuk a teljes körű Tűz- és Munkavédelmetek kidolgozását; minden szaktudásunk, dokumentációnk, eszközünk, tapasztalatunk megvan hozzá és talán ami ebben a szakmában is a legfontosabb: ELHIVATOTTSÁGUNK!

Máshogy nem is érdemes csinálni - ezt sem :-)

Amit kérünk Tőled: fogadd el, hogy ezt meg kell csinálnunk (Te+Mi), értsd meg, hogy a Te üzletedben/irodádban miért van erre szükséged, hogy akár ezzel életet is menthetsz!

KŐBE VÉSTÜK magunknak, hogy bizonyos feltételekből nem engedünk és ezt csakis Érted és a Veled együtt dolgozó emberekért tesszük. A szabályozás szigorú, de nem teljesíthetetlen.

Egy szónak is száz a vége és minden jó, ha a vége jó, nézzük meg, hogyan is épül fel egy Ügyfél. azaz a Te teljes körű Tűz- és Munkavédelmi szolgáltatásod:

 1. kitöltöd és elküldöd nekünk az oldal alján lévő Űrlapot, ami alapján feltérképezzük, hogy miben tudunk Neked segíteni

 2. felkeresünk a megadott elérhetőségeden, hogy megbeszéljünk egy személyes találkozást a telephelyeden, hogy megnézhessük, milyen feltételeknek kell megfelelnie a vállalkozásodnak

 3. készítünk Neked egy Tűz- és Munkavédelmi tervet, árakkal korrekten és érhetően, hogy mit is fog Rajtad követelni a Hatóság, ha bekopogtat az ajtódon

 4. elkezdjük a hatályos jogszabályoknak megfelelő dokumentációt megírni, oktatásaidat megtartani, a szükséges eszközöket, készülékeket kihelyezni Hozzád

 5. amikor végeztünk, kiállítjuk Neked a számlát az előre egyeztetett és elfogadott összegről és Te ugyanolyan korrekt és becsületes módon rendezed azt felénk

és itt még nincs vége a mi kapcsolatunknak! Nem, mi nem hagyunk magadra! Innentől kezdve Ránk bármikor számíthatsz, ha esemény történt, megyünk jegyzőkönyvezni, ha bejelentkezett a Hatóság ellenőrzésre, hívj minket bátran, meg fogunk tudni nyugtatni.

Munkánkra 100% garanciát vállalunk, ami azt jelenti esetünkben, hogy ha Te és a Veled együtt dolgozó emberek mindent betartanak, amit kérünk Tőletek -  a Ti érdeketekben - akkor bármilyen, a Hatóság által tett kifogást kivizsgálunk azt ingyen helyrehozzuk.

Örülök, hogy egy olyan emberrel - Veled - dolgozhatom együtt, aki szintén felismerte, hogy az élet mindennél fontosabb és annak védelmében mindent meg is tesz - hiszen itt vagy, felkerestél minket és hamarosan találkozunk :-)

Mint mindig, köszönöm, hogy elolvastad és azt még jobban, ha át is értékelted magadban ezt a nem túl hálás szakmát.

Tovább tűz- és munkabaleset mentes szép napot!

UI.: Töltsd ki nekem ezt az Űrlapot hiánytalanul és kezdhetjük is a munkát!

Miért szükséges egy vállalkozásnál a Tűz- és Munkavédelem?

 

 

Jó kérdés, és a válasz legfőképpen nem az, hogy "mert különben megbüntet a Hatóság!".

Először is értsük meg, hogy a Hatóság miért is tartatja be Velünk ezt a szabályt, és ennek mi az értelme, haszna.

Elsősorban a biztonságról van szó, Ez a fogalom magánemberként szinte mindenkinek beleivódott a tudatába, hiszen biztonságot teremtünk a családunknak, a lakásunknak, az autónknak, nehogy valami bajuk essen. Pontosan ugyanígy kell egy vállalkozónak gondolnia az alkalmazottainak, irodájának, üzletének, műhelyének, egyéb létesítményeinek, céges autóinak biztonságára. A két élethelyzet között az a különbség, hogy amíg a magánszféránkban pénzbüntetés nem jár a biztonság megelőzésének hiányáért (pl. nincs otthon vagy a kocsiban tűzoltó készülékünk ), addig a vállalkozói szféránk már "nyílt terep", jogi személyiségek vagyunk, tehát itt már büntetés is jár ezeknek a biztonsági kellékeknek a hiánya esetén.

De ne ragadjunk le a büntetésnél, mert azt a Hatóság már kényszerűségből teszi, amennyiben nem rendelkezünk a biztonságunkat szolgáló Tűz- és Munkavédelemmel. Tudom, az emberek számára ez hihetetlen, de mégis próbáljuk meg úgy felfogni, hogy a Hatóságnak is az a jó, ha kevesebbszer kell beavatkoznia bármilyen vészhelyzetben - hozzátenném, hogy nekünk is az a jobb, pláne, ha utána kiderül. hogy a mi hanyagságunk okozta a katasztrófát...

Nézzünk egy másik emberi szempontot: semmilyen mértékű pénzbüntetés nem ér fel egy balesettel, ne adj' Isten egy halálesettel. Ha kellőképpen gondoskodunk a biztonságunkat szolgáló kellékekről, részt vettünk - a cégben mindannyian - oktatásokon, akkor már képesek leszünk a kialakult vészhelyzetet kezelni, megfékezni, hogy nagyobb baj ne legyen.

 

Nézzünk megtörtént eseteket, ahol jól kezeltek egy kialakult vészhelyzetet és ahol nem

 

2015 nyarán egy virágboltos ügyfelünk sikerrel oltott el tüzet az üzletében lévő tűzoltó készülékkel, amit megfelelően tudott használni, mert részt vett a tűz- és munkavédelmi oktatásunkon. Az ott tanultakat a gyakorlatba sikerrel át tudta helyezni, így nem keletkezett nagyobb kár a számára létfontosságú üzletében, hiszen azt védte így meg, amiből a létfenntartását fedezi.

 

2014 őszén egy étteremben sajnálatos módon konyhai tűz keletkezett, amit még sajnálatosabb módon nem tudtak szakszerűen kezelni, sőt, abszolut a rossz oltási technikával próbálkoztak. Mondanom sem kell, hogy sikertelenül és az, hogy személyi sérülés nem történt, pusztán a szerencse műve. Az étterem teljes felújításra szorult, be kellett arra az időre zárni, nem is számoltak utána, hogy ez mennyi bevétel kiesést jelentett számukra. Ez az étterem azóta már az ügyfelünk, mi mindent helyre raktunk náluk, már sikerrel oldottak meg másmilyen munkahelyi vészhelyzetet a segítségünkkel.